KIRMA BÖREK


Kırma Börek daha çok Bulgar göçmenlerinin yaptığı bir börektir. Trakya yöresinde genellikle büzgülü ve pileli börek diye bilinir.






Malzemeler
5 yufka ( hazır veya elde açılmış farketmez)
300 gr lor peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta


Hazırlanışı

Yufkaların birini düz bir zemine serelim ve ikiye ayıralım,üzerini hafifçe yağlayıp lor serpiştirelim,yufkayı her iki ucundan tutarak ortaya doğru katlayalım, enlemesine elimizle büzüştürüp  kalın dilimler keselim,her yufkaya aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip üzeri için hazırladığımız malzemelerin hepsini iyice çırpalım, tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine kaşıkla paylaştıralım, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.



AFİYET OLSUN

Yorumlar

  1. Denemek isterim.Çok değişik.Ellerin dert görmesin
    Hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim,denersen yorumunu beklerim :) Hayırlı günler

      Sil

Yorum Gönder