3 Şubat 2013 Pazar

KARAMEL SOSLU FINDIKLI KEK


MALZEMELER
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş fındık

KARAMEL SOS

1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı nişasta








HAZIRLANIŞI

2 yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpalım,toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim,sırasıyla sütü,sıvıyağı,fındıkları ekleyelim biraz çırptıktan sonra unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim,mikserin hızını düşürüp kıvam alana kadar çırpalım,yağlanmış kalıba karışımı döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim. Pişen keki soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkaralım.


SOS

1 çay bardağı şekeri küçük bir tencerede karamelize edelim
1 çay bardağı suyu ekleyip şeker eriyene kadar kaynatalım
1 su bardağı suda nişastayı eritelim ve şeker eriyince tencereye ekleyelim
sos piştikten sonra vanilyayı ekleyelim soğumaya bırakalım
soğuduktan sonra kekimizin üzerine dökelim



AFİYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder