16 Şubat 2013 Cumartesi

BAYAT EKMEK DİLİMİ PİZZALAR

Bayat ekmekleri asla ve asla atma taraftarı değilim, genelde çok bayatlamışsa ıslayıp balkonumun kenarına koyarım kuşlar yesin diye, çok fazla ekmek aldıysam ve baktımki kalacak bayatlayacak hemen değerlendirmek adına çeşitli lezzetler yaparım.





MALZEMELER

sucuk
yeşil zeytin
kekik,tuz
sıvıyağ
domates rendesi
domates salçası
kaşar peyniri


benim elimde olan malzemeler şimdilik bunlardı


eklenebilecek malzemeler
mantar
mısır
siyah zeytin
sivri biber
salam
sosis
beyaz peynir



HAZIRLANIŞI

Ekmek dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz,





  sıvıyağ,domates rendesiyle domates salçasını karıştırıp üzerlerine sürüyoruz, kekik  ve tuz serptikten sonra diğer tüm malzemeleri dizip 200 derece fırında 5 dk pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN



2 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

Kahvaltılarda negüzel oluyor böyle aperatifler kaç dilim yediğimi hatırlamam :)

pınar doğan dedi ki...

evet güzel ve doyurucu hemde bayat ekmekler değerlenmiş oluyor, sen zayıfsın canım istediğin kadar yiyebilirsin benim öyle bir lüksüm yok :)

Yorum Gönder