ADANA KEBAP KEYFİ

 
Çoook yakında düğünümüz var, Babacığımın ve Anneciğimin ilk kızı evleniyor, yani ablam :)
Malum evlilik hazırlıkları kolay olmuyor, yorucu bir günün ardından açlıktan bayılmak üzereyken kendimizi Adanamızın meşhur lokantalarından birinde bulduk. 
 
 
Adana Kebap kasaplarda makinalarda kıyılan etlerden yapılmıyor, satıra benzeyen bıçaklarla elde kıyılan parça etten yapılıyor. Diğer kebaplardan farkı hazırlanırken kullanılan malzemeleri;kuzu eti, biber salçası,pul biberi,olmazsa olmaz kuyruk yağı.Ete lezzet veren kuyruk yağıdır, zaten bu saydıklarım haricinde hiç bir malzeme eklenmez.
 
 Adana Dışında pilavla servis yapılan Kebaplar Bizlere çok tuhaf geliyor.
 
 
İşte bizim meşhur tescilli Kebabımız :) 
 
 
 
 
 
 
 
 


Adana kebabın tadı ve keyfi soğanla
 
 
 
 
 
 
ezme salatayla

 
 
 
 
 
közde pişmiş soğanla

 
 
 
 
 
 
veee yeşil salatayla

 
 
 
 
 
 
birde masadaki yavrumla :) 

 
çıkar :) :)
 
 
 
 
Adana'da restoranlarda kebap yemek istediğiniz zaman salatalara ayrı ücret ödemiyorsunuz, siparişiniz verildikten sonra salatalar, bol yeşillik,turşu ve limon anında masadaki yerini alıyor. Kebabınızı keyifle yedikten sonra masanız temizleniyor ve çay ikram ediliyor.. :)
 
 
 
Sizde Buyurmazmısınız :)

Yorumlar

  1. oyyy o masada ki yakışıklıyı bana verinn kalmasın orda :)

    pınar yaaa ablan evleniyo ne güzel sabah sabah çok sevindim ne zaman kısmetse çok selamımı söyle bide öp yaprak ablamı....

    YanıtlaSil
  2. bu arada kebabı kocam süper yapıyo ama o çeşit çeşit salatalarını özledimm hımm gelince mutlaka yicemm:)

    YanıtlaSil
  3. o yakışıklı benim kimseye vermem :) gel canım beklerim. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder