Pages

26 Ocak 2013 Cumartesi

KREMŞANTİLİ KURABİYELERİM

            Un kurabiyesi en çok sevdiğim kurabiyeydi taaki kremşantili kurabiye ile tanışana kadar. Çok hafif ağızda dağılan az şekerli bir tat.




Malzemeler
1 kutu(2 poşet) toz kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri
ben 3 su bardağı un kullanıyorum , hamurun çok yumuşak olmaması gerekiyor







kremşantiyi sıvıyağda iyice eritmemiz gerekiyor ben çırpma teliyle çırpıyorum sonra yine çırparak unu yavaşça ekliyorum hamur kıvamı alınca elimle yoğurmaya devam ediyorum. istediğimiz şekli vererek 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz. soğuyunca pudra sekerine bulayabiliriz.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. canım denedim benimkiler fırında biraz yayılmışlar ama tadı çok güzeldi birazda ceviz kullandım tarif için teşekkür canoş

    YanıtlaSil
  2. nasıl neden yayıldılar normalde yayılmaz aynı kalır, sen unu eksik kullanmışsındır,hamur çok yumuşak olunca yayılır

    YanıtlaSil
  3. Yarım ölçü ile yapıyorum bakalım nasıl olacak

    YanıtlaSil