BÖĞÜRTLEN ŞEKERLİ PAMUK PRENSES TATLISI


Pamuk Prenses Tatlısını daha öncede paylaşmıştım sizlerle, sütlü tatlılar hafif olur kilo yapmaz der diyetisyenler :) bende kendimi böyle kandırarak sık sık yaparım pamuk prenses tatlısını. Diğer tarifte yazdığım gibi bu tatlıyı değişik aromalarla,cevizle,hindistan ceviziyle,fındık fıstıkla yapabilirsiniz, ben hepsini denedim hepsi ayrı bir lezzet oldu, tavsiye ederim. Şu an paylaştığım fotoğraf eski arşivlerimden bulduğum bir fotoğraf o zaman tatlıyı  buz dolabımda öylee süs olarak duran :) Böğürtlen aromalı minik şekerlerle yapmıştım.


Geçelim tarifimize









Malzemeler
1 lt süt
11   yemek kaşık irmik
12  yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
üzeri ve tatlısının yarısı için böğürtlen şekerler






Şekerler ve margarin hariç diğer malzemeler bir tencereye koyulur ve  kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. Tatlı kıvamına gelince margarin eklenip mikserle veya tel çırpıcıyla karıştırılır. Tatlının yarısı ayrı bir kaba alınır,tencerede kalan tatlıya şekerler eklenir ve çırpılır, çırptığımız tatlı kalıba dökülür , ayırdığımız diğer yarısıda üzerine dökülür ve donmaya bırakılır.Kek kalıbında yapacaksak bir gün önce yapmamız gerekiyor, borcamda yapacaksak bir kaç saat önce yapmamız yeterli olur. üzerine şekerlerden veya ceviz fındık vb. serpebiliriz.

AFİYET OLSUN 



Yorumlar

Yorum Gönder