BUHARDA FİNCAN KEK


Hürriyet ailesinden olmak çok mutlu edici, yazar kafe yazarı olmakta ayrı bir mutluluk, ilk olarak sevgili ablamdan daha sonrada  hürriyet aileden öğrendiğim Buharda fincan kek tarifi





Buharda Fincan Kek tarifi malzemeler:
  • 1 adet kabuğu ile birlikte portakal
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak portakal suyu
Buharda Fincan Kek tarifi hazırlanışı:
  • Portakalı kabuğu ile birlikte rondodan güzelce geçirin.
  • Yumurtayı ve şekeri mixerde karıştırın, üzerine diğer malzemeleri ekleyin.
  • Fincanları yağlayın, kek hamurunu fincanlardan bir parmak aşağı gelecek şekilde doldurun.
  • Derin tencere içine yerleştirip yarısına kadar su ilave edin.
  • Kapağına bez sarın ve kapatın.
  • Kaynamaya başladığı zaman altını kısıp 20 dakika pişirin.


  orjinal tarif

Yorumlar